مصطفی محدثی خراسانی شاعر در گفتگو با خبرنگار مهر، در آستانه هفته کتاب درباره ظرفیت کتابخانههای عمومی برای ایجاد تحولهای اجتماعی گفت: در سالهای اخیر کتابخانههای عمومی با بیرون آمدن از لاک خود و حضور جدیتر در اجتماع و فعالیتهای فرهنگی و رسانهای، از غربت بیرون آمدهاند و آشنایی و ارتباط توده مردم با آنها بیشتر شده است.
وی افزود: به نظرم این حضور میتواند پررنگ تر شود و کتابخانههای عمومی بار بیشتری از رسالت فرهنگ عمومی را عهده دار شوند. بسیاری از فعالیتهای فرهنگی شهرداریها میتواند به این نهاد منتقل شود تا از این راه ارتباط وسیعتری بین مردم و کتاب ایجاد شود. تاکید دارم که کتابخانههای عمومی باید پایگاههای فرهنگی شهرداریها هم باشند که بتوانند کار تخصصیتری انجام دهند.
این شاعر در ادامه گفت: کتابخانهها میتوانند به محلی برای بهبود وضعیت فرهنگی و رفع مشکلات اجتماعی تبدیل شوند. کتابخانهها قطعا میتوانند به محلی برای بهبود وضعیت فرهنگی و رفع مشکلات اجتماعی تبدیل شوند؛ به شرط آنکه همین روند روبه رشد در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در کنار کار اصلی کتابخانه ها ادامه داشته باشد و از مشورت کارشناسان فرهنگ و جامعه نیز در این حوزه استفاده شود.
محدثی خراسانی گفت: مدتی است نهاد کتابخانهها در حوزه های اجتماعی نیز فعالیت میکند و با برگزاری کلاسهای آموزشی روانشناسی و مشاوره تلاشهایی برای کم کردن آسیبهای اجتماعی انجام میدهد که با این رویکرد جدید، که همان برگزاری دوره های آموزشی روانشناسی و مشاوره به اقشار مختلف مردم است، موافقم و امیدوارم این حرکت روزبه روز تقویت شود.
وی در پایان با اشاره به تجربه شخصی خود از عضویت در کتابخانهها و تاثیر آن بر زندگیاش گفت: ۱۱ سالم بود و عضو کتابخانه کانون پرورش فکری شدم. اولین کتابی هم که امانت گرفتم کتاب «بزرگترین مغز متفکر جهان تشیع» بود که نویسنده آن ۲۵ دانشمند اروپایی بودند که مطالعه این کتاب خیلی روی زندگی و جهت فکری من در زندگی تاثیر داشت.
نظر شما